banner_small_searching.jpg
Adres

Van der Meer & van Tilburg

Hardwareweg 30

3821 BM Amersfoort

+31 (0)33 303 07 23

E info@innovation.nl

KvK 06056595

 
Partners in:
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Home > Nieuws
Nieuws
The Entrepreneurship Battle!

alt

Heb jij ondernemersambities? En heb jij een steengoed idee maar is het nu tijd om vorm te gaan geven aan je businessplan? Twijfel niet langer en meld je aan voor de Entrepreneurship Battle!

Innovatie-adviesbureau Van der Meer & Van Tilburg en Erasmus for Young Entrepreneurs slaan de handen ineen en bieden startende ondernemers de kans om een coachingstraject op maat te winnen.

Gedurende het traject word je, als je wint, zowel online als face-to-face begeleid door een ervaren innovatieadviseur bij het valideren van je business-idee. Aan het einde van het traject heb jij de eerste versie van je businessplan opgesteld en ben je klaar om je idee te gaan testen in de praktijk. 

 

Hoe maak je kans?

1. Vul vóór 31 januari het aanmeldformulier in 

2. Binnen twee weken wordt je business idee beoordeeld en ontvang je feedback. In februari 2017 maken wij bekend wie de winnaar is van de Entrepreneurship Battle!

 

Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan. 
 
Crowdfunding: een waardevolle aanvulling op de co-financiering van innovatie

Flexchair vroeg Van der Meer & van Tilburg om mee te denken hoe zij de Flexchair 2.0, een innovatief Internet-of-Things-concept, konden financieren.

Lees meer...
 
Erasmus voor jonge ondernemers

Erasmus voor jonge ondernemers is een uitwisselingsprogramma voor ondernemers dat gefinancierd wordt door de Europese Unie. Het biedt nieuwe ondernemers de kans in een ander land van de Europese Unie enkele maanden mee te lopen met een ervaren ondernemer en zo beter voorbereid te zijn voor de oprichting van een eigen zaak. alt

Lees meer...
 
Meman Kick off

Het MEMAN project is op 26 januari 2015 gestart. altDoel van dit project is om het concurrerend niveau van bedrijven in de metaalindustrie –een van de grootste sectoren in de Europese Unie- te verbeteren. Innovatief aan het project is dat in plaats van kleine verbeteringen op bedrijfs- of procesniveau, de resource efficiëntie van gehele waardeketens wordt aangepakt. In het project wordt vanuit holistisch perspectief naar resource efficiency gekeken, met oog voor energie, grondstoffen en andere resources, in een geïntegreerde optimalisatieaanpak.

Lees meer...
 
INNEON – Investeerder gezocht

Van der Meer & van Tilburg is project partner in the project INNEON. Dit project is gestart in februari 2014 en wordt gefinancierd door de Europese Unie. Het doel van het project is het vergroten van de beschikbaarheid van financiële middelen voor bedrijven die zich richten op eco-innovaties.

Lees meer...
 
Stedelijke kleine- en middelgrote windturbines

Van der Meer & van Tilburg is betrokken als project partner bij het Europese SWIP project ('Nieuwe innovatieve oplossingen, componenten en instrumenten voor de integratie van windenergie in stedelijke en voorstedelijke gebieden). Dit project richt zich er op om het marktaandeel van windturbines in Europa uit te breiden.

Lees meer...
 
Toolbox bij innovatie

Boek en toolbox bieden hulp bij innovatie in mkb

Onderzoek van Saxion en de TU Delft heeft geleid tot het boek 'Integrated Creative Problem Solving'. Het bleek dat een academisch basisboek ontbreekt die niet alleen de ereldliteratuur op het gebied van creativiteit samenvat, maar ook de samenhang tussen de diverse instrumenten en technieken beschrijft. Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken (Van der Meer & van Tilburg/Lector Saxion) en professor Jan Buijs (TU Delft) sloegen de handen ineen met dit boek als resultaat.

Lees meer...
 
Acoustic Pulse Reflectometry-techniek

Stichting Kennis Platform Oppervlakte Technologie (KP.OT) heeft het initiatief genomen tot het laten uitvoeren van een studie van de Acoustic Pulse Reflectometry-techniek (APR)voor de inspectie van warmtewisselaarbundels. Van der Meer & van Tilburg heeft het project ontwikkeld en begeleid. AgentschapNL heeft het project gefinancierd.

Lees meer...
 
Recycling van metalen uit oppervlaktelagen

Resource efficiency wordt de komende jaren een belangrijk punt van aandacht. Recycling van schaars wordende metalen neemt hierbij een belangrijke plaats in. Samen met KP.OT heeft Van der Meer & van Tilburg een onderzoek geïnitieerd naar de beschikbare recycling  technologieën voor schaarse metalen in coatings.

Lees meer...
 
Innoveren met business modellen:

De waarde voor de klant staat centraal. Bij innoveren denk je al snel aan technische innovatie: het ontwikkelen van een nieuw product of productieproces. Maar hoe zit het met de waarde die uw bedrijf biedt met deze technologie? Wat heeft een klant hier nou aan? Waarom kiest hij voor u, en niet voor iemand anders?

Lees meer...
 
Helpt u ons de nieuwe Water Innovation Quick Scan te verbeteren?

Van der Meer & van Tilburg is momenteel betrokken bij een Europees project, genaamd Innowater, waarin diverse tools worden ontwikkeld om de commercialisatie van nieuwe watertechnologieën te stimuleren. Voor een van deze tools zijn wij op zoek naar ondernemers die deze voor ons willen testen.

Lees meer...
 
TII Summer School workshop: het managen van innovatie

Elk jaar organiseert het Europese netwerk Technology Innovation International (TII) een Summer School waarin bedrijven en kennisinstellingen zich vertrouwd maken met het proces om van kennis naar business te komen.

Lees meer...
 
De Carbon Footprint: een goed begin

 Steeds vaker vragen bedrijven en overheden naar het MVO-beleid van hun leveranciers. De Carbon Footprint is een rekenmethode om de eigen CO2-uitstoot te kwantificeren.

Lees meer...
 
Brochure "Guide to exploitation of PVD"

 PVD (Physical Vapour Deposition) is een techniek die wordt gebruikt om fysisch dunne laagjes van bepaalde materialen op oppervlaktes aan te brengen door dampafzetting. In het kader van het zgn. Flexicoat project (6e kaderprogramma van de EU) werkt een Europees samenwerkingsverband bestaande uit bedrijven, research instellingen en brancheverenigingen, aan het verbeteren van de toegankelijkheid van deze technologie voor het Midden- en Kleinbedrijf.

Lees meer...
 
Workshop RAZVOJA NOVIH IZDELKOV

Workshop New Product Development voor het mkb in Slovenië.

 

Innovatie is niet alleen voor multinationals dé manier om de concurrentie voor te blijven. Ook voor het mkb is het een krachtig hulpmiddel om de eigen markt te verruimen en sterker uit de huidige crisis te komen.

Lees meer...
 
Kansen met ECO Quick Scan

De Eco Quick Scan (EQS) is ontwikkeld door Van der Meer & van Tilburg om het industriële MKB te helpen met ecologische efficiency verbeteringen. De Quick Scan komt voort uit projecten gerelateerd aan ISO 9000 en 14000, zie hier, Cradle to Cradle, duurzaamheid en eco-efficiency. Van der Meer & van Tilburg signaleerde een behoefte voor een quick scan van

Lees meer...
 
Participatie in Greenovate

Van der Meer & van Tilburg participeert in Greenovate! Europe

Greenovate! Europe bundelt de deskundigheid van technologie ontwikkelaars en draagt deze kennis snel en succesvol over naar Europese en internationale markten. De deelnemers aan Greenovate! Europe zetten zich in voor een Europa dat excelleert in eco-innovatie. Ook Van der Meer & van Tilburg maakt deel uit van dit samenwerkingsverband.

Lees meer...
 
Roadmap Physical Vapor Deposition

Flexicoat project gaat PVD techniek toegankelijk maken voor MKB.

Lees meer...
 
De kunst van ondernemen

Geschreven door Han van der Meer, Lector kennisinnovatief Ondernemerschap Saxion Hogescholen.  

Lees meer...