banner_small_searching.jpg
Adres

Van der Meer & van Tilburg

Hardwareweg 30

3821 BM Amersfoort

+31 (0)33 303 07 23

E info@innovation.nl

KvK 06056595

 
Partners in:
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Home > Nieuws > TII Summer School workshop: het managen van innovatie
TII Summer School workshop: het managen van innovatie

Elk jaar organiseert het Europese netwerk Technology Innovation International (TII) een Summer School waarin bedrijven en kennisinstellingen zich vertrouwd maken met het proces om van kennis naar business te komen.

Van der Meer & van Tilburg verzorgde een van de vijf cursusdagen, waarbij de deelnemers een "kijkje in de keuken" kregen van het managen van innovatie. De organisator van de Summer School, TII, is een Europees netwerk van specialisten op het gebied van innovatiesupport en technology transfer, waarin Van der Meer & van Tilburg Nederland vertegenwoordigt in het Board of Management.

 

De vijfde en laatste cursusdag stond geheel in het teken van het managen van innovatie. Dat bedrijven moeten innoveren is ondertussen gemeengoed, maar hoe komen bedrijven van ideeën en kennis nou echt tot rendabele innovaties? Om hier inzicht in te geven bestond de cursusdag uit een introductie over innovatiemanagement gevolgd door de innovatie-simulatiegame van Van der Meer & van Tilburg. Dit spel is speciaal ontwikkeld om gevoel te krijgen bij het mechanische principe achter innovatie. polen3De spelers worden uitgedaagd om nieuwe ideeën in verschillende fasen van de productontwikkeling te hebben, zodat zij met tijdige marktintroducties kunnen inspelen op nieuwe kansen. Zodoende kunnen zij de dreiging van een dalende omzet van de huidige productportfolio voor blijven.

 

De workshop wordt jaarlijks goed bezocht door een gemêleerd internationaal gezelschap afkomstig van universiteiten, kenniscentra, Technology Transfer Offices en bedrijven. De zomer is de ideale periode voor dit soort organisaties om stil te staan bij hun positie als kennisspeler in de maatschappij. In de woorden van de Technology Transfer officer van de Cracow University of Technology: "Het is echt interessant er eens bij stil te staan hoe lastig het is om precies op het juiste moment een nieuw product klaar te hebben. Zeker als een bedrijf hiervoor de nieuwe technologie van een universiteit wil gebruiken."

 

Interessant om te lezen: Artikel game

 

polen2polen