banner_small_climbing.jpg
Adres

Van der Meer & van Tilburg

Hardwareweg 30

3821 BM Amersfoort

+31 (0)33 303 07 23

E info@innovation.nl

KvK 06056595

 
Partners in:
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Home > Nieuws > Recycling van metalen uit oppervlaktelagen
Recycling van metalen uit oppervlaktelagen

Resource efficiency wordt de komende jaren een belangrijk punt van aandacht. Recycling van schaars wordende metalen neemt hierbij een belangrijke plaats in. Samen met KP.OT heeft Van der Meer & van Tilburg een onderzoek geïnitieerd naar de beschikbare recycling  technologieën voor schaarse metalen in coatings.

 

rrmVanwege de toenemende vraag naar de afnemende beschikbaarheid van schaars wordende metalen, is efficiënt gebruik van deze hulpbronnen en recycling van strategisch belang voor een groot aantal industrieën. Wereldwijd zijn metalen zoals tin, nikkel, zink en molybdeen schaars . Deze metalen worden voornamelijk geproduceerd door opkomende economieën, zoals China, die ook zelf gebruik maken van deze metalen  en ze meer en meer voor hun eigen productie gebruiken. Dit leidt tot hogere prijzen en beperkte beschikbaarheid van bepaalde grondstoffen in het westen.

 

Onderzoek is gedaan naar het gebruik van deze beperkt beschikbare metalen in verschillende oppervlaktelagen.  Het rapport geeft een overzicht van beschikbare recycling- technologieën voor deze metalen. Belangrijke conclusies zijn dat er een groot aantal recycling technieken voor handen is. Grote winst is te behalen bij het optimaliseren van de inzameling, het voorkomen van verlies van schaarse en dure metalen door export van afval en het inperken van informele recycling en low-tech verwerking. Tevens worden er een set van richtlijnen gepresenteerd om metaalcoatings te recyclen.

 

Het eindrapport: "Recycling of metals from coatings" is het resultaat van het onderzoek dat door M2i, werd uitgevoerd. Dit project werd gefinancierd door AgentschapNL. De verkregen kennis zal worden verspreid door brancheorganisaties KP.OT (Kennisplatform Oppervlaktetechnologie) in Nederland en DGO (Deutsche Gesellschaft für Galvano- und Oberflächentechnologie) in Duitsland.

 

Downloaden van het onderzoeksrapport: "Recycling of metals from coatings".

 

Downloaden van de Nederlandse samenvatting: "Recyling van metalen uit oppervlaktelagen".