banner_small_climbing.jpg
Adres

Van der Meer & van Tilburg

Hardwareweg 30

3821 BM Amersfoort

+31 (0)33 303 07 23

E info@innovation.nl

KvK 06056595

 
Partners in:
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Home > Nieuws > Acoustic Pulse Reflectometry-techniek
Acoustic Pulse Reflectometry-techniek

Stichting Kennis Platform Oppervlakte Technologie (KP.OT) heeft het initiatief genomen tot het laten uitvoeren van een studie van de Acoustic Pulse Reflectometry-techniek (APR)voor de inspectie van warmtewisselaarbundels. Van der Meer & van Tilburg heeft het project ontwikkeld en begeleid. AgentschapNL heeft het project gefinancierd.

 

De aanleiding voor het onderzoek is de behoefte om inzicht te verkrijgen in de mogelijkheden en beperkingen van de APR-techniek voor de inspectie van warmtewisselaarbundels. Deze technologie maakt het mogelijk dat het inspecteren van warmtewisselaarbundels minimaal 10x sneller kan worden uitgevoerd in vergelijking met de traditionele techniek.

 

apr

De Acoustic Pulse Reflectometry-techniek (APR) kan worden ingezet voor het detecteren, lokaliseren en beoordelen van corrosie en/of vervuiling, eigenlijk alle veranderingen die invloed hebben op de dwarsdoorsnede van de te onderzoeken pijpjes. Daarnaast kan met deze techniek de mate van inwalsing (expansiegraad) in de pijpenplaat worden gemeten in de nieuwbouwfase. De techniek kan worden toegepast onafhankelijk van de pijpconfiguratie, de maatvoering en het pijpmateriaal, bijv. staal of messing.

 

Het onderzoek is uitgevoerd onder leiding van ir. J.H.A.M. Heerings (HIS Consult) met de volgende deelnemers: Sound Tube Testing BV (Amstelveen), Quality Inspection Services BV (Roosendaal) en MCI I Materials & Corrosion Investigations (Geleen).

 

De kennis in deze studie wordt overgedragen door brancheorganisatie KP.OT (Kennisplatform Oppervlaktetechniek).

 

Downloaden van het rapport: "Validation of the APR-technique"