banner_small_climbing.jpg
Adres

Van der Meer & van Tilburg

Hardwareweg 30

3821 BM Amersfoort

+31 (0)33 303 07 23

E info@innovation.nl

KvK 06056595

 
Partners in:
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Home > Nieuws > Workshop RAZVOJA NOVIH IZDELKOV
Workshop RAZVOJA NOVIH IZDELKOV

Workshop New Product Development voor het mkb in Slovenië.

 

Innovatie is niet alleen voor multinationals dé manier om de concurrentie voor te blijven. Ook voor het mkb is het een krachtig hulpmiddel om de eigen markt te verruimen en sterker uit de huidige crisis te komen.

Maar uit onderzoek blijkt dat slechts 23% van de mkb-bedrijven actief aandacht besteedt aan R&D. Het innovatieproces wordt door hen ervaren als onvoorspelbaar en risicovol, wat mede wordt veroorzaakt door een relatief kleine financiële buffer en de aandacht die wordt opgeëist door de dagelijkse gang van zaken.  

 

Vijftien mkb-bedrijven in de high-tech sector van Slovenië gaan de uitdaging aan om op regelmatige basis aandacht te besteden aan innovatie. In opdracht van het “Public Agency for Technology of the Republic of Slovenia” geeft Van der Meer & van Tilburg een tweedaagse workshop New Product Development voor deze bedrijven. De Sloveense ondernemers worden persoonlijk begeleid om vanuit hun (technologische) capaciteit in te springen op nieuwe klantbehoeften en kansen in de omgeving.

 

Bij de door Van der Meer & van Tilburg ontwikkelde methodiek ESCaPE (Explore, Specify, Create, Practise, Enhance) is het productontwikkelingsproces in vijf concrete stappen onderverdeeld. Met behulp van ondersteunend materiaal is het proces overzichtelijk en gemakkelijk te plannen. De methode werkt als leidraad om alle belangrijke stappen van het innovatieproces te doorlopen, waardoor de slaagkans van de ideeën gemaximaliseerd wordt. Door de stijgende kans op succesvolle productintroducties krijgen deelnemers tools in handen die helpen de afzetmarkt te verruimen en de eigen concurrentiekracht te versterken. Mocht u interesse hebben dan kunt u contact opnemen met Arjan de Bruin (debruin@innovation.nl