banner_small_high.jpg
Adres

Van der Meer & van Tilburg

Hardwareweg 30

3821 BM Amersfoort

+31 (0)33 303 07 23

E info@innovation.nl

KvK 06056595

 
Partners in:
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Home > Nieuws > De Carbon Footprint: een goed begin
De Carbon Footprint: een goed begin

 Steeds vaker vragen bedrijven en overheden naar het MVO-beleid van hun leveranciers. De Carbon Footprint is een rekenmethode om de eigen CO2-uitstoot te kwantificeren.

De initiële berekening geeft belangrijke aanknopingspunten om de eigen emissies op een effectieve manier te verlagen. Doordat de “grote vissen” van CO2-uitstoot worden geïdentificeerd, kunnen ondernemers onderbouwde keuzes maken voor passende maatregelen.

 

Verfijningsslag

Na een initiële berekening wordt een verfijningsslag gemaakt. Er wordt gezorgd voor inzicht in elke liter brandstof, kilowattuur en kubieke meter gas. Vervolgens worden verbeterstappen in kaart gebracht om de footprint te verlagen. Hierdoor wordt het risico sterk verminderd op hoge investeringen met slechts een beperkt effect. Naderhand wordt gemonitord of de maatregelen het gewenste effect hebben.

 

Ook klaar voor een stap in de goede richting?

Van der Meer & van Tilburg hanteert de internationaal erkende Greenhouse Gas Emissies van het Kyoto protocol. Door de berekening te laten certificeren, verkrijgt uw bedrijf een

carbon footprint

 CO2-certificaat dat dienst doet als een belangrijk marketinginstrument, dat tevens resulteert in een dalende energierekening en in voorrang bij openbare aanbestedingen.

 

Van der Meer & van Tilburg biedt verschillende pakketten op het gebied van de Carbon Footprint. Laat u informeren over de mogelijkheden via de Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken of neem telefonisch contact met ons op (033-3030723).