Erasmus voor jonge ondernemers

Erasmus voor jonge ondernemers is een uitwisselingsprogramma voor ondernemers dat gefinancierd wordt door de Europese Unie. Het biedt nieuwe ondernemers de kans in een ander land van de Europese Unie enkele maanden mee te lopen met een ervaren ondernemer en zo beter voorbereid te zijn voor de oprichting van een eigen zaak.
Image
Van der Meer & van Tilburg is één van de door de EU aangewezen organisaties om gevestigde & aspirant ondernemers te begeleiden in dit programma. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van ondernemerschap, business en innovatie staan we je graag bij om er een zo verrijkend mogelijke ervaring van te maken. Ondernemers uit alle sectoren zijn van harte welkom.

Heb je ondernemersambities en zou je graag in het buitenland ervaring opdoen?

Ben je een ervaren ondernemer en heb je interesse in een buitenlandse stagiair?

Als toekomstig of kersvers ondernemer sta je voor vele keuzes. Goede raad is dan meer dan welkom. Door middel van on-the-job-training met een ervaren ondernemer bereid je je voor om succesvol je eigen bedrijf te starten. Bovendien doe je ervaring op in een buitenlande markt naar keuze.
De persoon die bij jou te gast zal zijn, krijgt een beurs. Er zijn dus geen kosten verbonden voor jouw bedrijf. Op die manier krijg je de kans ervaringen te delen met nieuwe ondernemers die een tijdje in jouw bedrijf zullen meedraaien (ongeveer drie maanden). Gemotiveerde nieuwe ondernemers kunnen verfrissende ideeën en nieuwe vaardigheden inbrengen. Je kunt je voordeel doen met hun kennis van andere Europese markten en je internationale contacten uitbreiden. De uitwisseling kan het begin zijn van nieuwe mogelijkheden voor je bedrijf.

This activity is part of the project Green EYE which has received funding from the European Union’s COSME program (2014-2020).